Може да има евтин ток за специфични потребители от ВЕЦ и АЕЦ

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

В България може да има по-евтин ток за голяма част от българските потребители, който да се формира от евтината енергия на АЕЦ Козлодуй и ВЕЦ. Това каза д-р Константин Тренчев по време на пресконференция днес, посветена на злоупотреби в енергетиката. Според експертите на Подкрепа токът от ВЕЦ-овете е изключително евтин, но той не се използва за потребителите, за да се компенсира работата на българската енергийна мрежа. Това е и едно от обясненията, защо никой в страната не знае какво се случва с ВЕЦ-овете в България, какво произвеждат, какво продават и къде. Ако обаче се формира понятието специфичен потребител, каквото има в ЕС, то този сегмент от потребители на електрическа енергия, могат да се възползват от много по-ниски цени на електрическата енергия, които ще се формират от евтиния ток на АЕЦ Козлодуй и ВЕЦ-овете. За тази цел хидроцентралите трябва да бъда обособени в отделна структура, която ще гарантира прозрачност.

КТП е против национализацията на ЕРП-тата, но според тях задължително трябва да се премахне паразитната структура БЕХ, която всъщност основно потребява, а не създава.

Светлана Трифоновска

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА