Молдова ще изнася пилешко месо и яйца за ЕС

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Скоро Молдова може да изнася пилешко месо и яйца за ЕС. Това съобщи министерството на земеделието на страната след посещение на еврокомисарят по земеделие Тонио Борг, който изразил задоволство от прогреса на страната в предприетите мерки за съгласуване с европейските стандарти, съобщава Agra Europe.

„Няколко компании инвестираха в технологии за увеличаване на качеството на продуктите и в бъдеще ще бъдем в състояние да доставяме на ЕС яйца и пилешко месо“, каза министърът на земеделието на страната Василе Бумаков. Важността на тази стъпка се увеличава още повече при положение, че наскоро Москва забрани вноса от Молдова на много плодове, вино и месни продукти.

Решението за свободен внос ще влезе в сила на 1 септември 2014 г., месец по-рано от предвиденото. Основни пазари ще за молдовските стоки ще бъдат Полша и Молдова.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама