Ловците плащат по 50 евро за пушка под наем през 2023 г, водач в гората струва 20 евро повече

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Цените са минимални и могат да бъдат увеличавани по места

Ловците, които искат да използват базите за ловен туризъм и за услугите за организиран ловен туризъм, предоставяни от държавните предприятия за периода от 1 март 2023 г до 29 февруари 2024 г, ще трябва да заплащат нови цени, сочи заповед на министъра на земеделието Явор Гечев от преди дни.

Според новата тарифа ловният водач ще струва 70 евро на ден, а ловно куче под наем – 30 евро за ден. Хотелът за собствено ловно куче пък е 20 евро на ден, сочи тарифата. Цените на груповия лов на дива свиня имат два варианта – с организация стойността е 120 евро на ден за всеки един ловец, докато без организация стойността намалява до 45 евро на ден за човек. При желание за организиран фотолов с водач ловецът трябва да заплати по 40 евро на ден, а ако трябва да наеме и подходящ автомобил стойността ще скочи със 70 евро за ден.

Ловците излизат с пушките 5 дни около празниците

Ако ловецът не разчита на собствено оръжие, а иска да наеме от ловните бази могат да му предоставят пушка заедно с боеприпасите срещу 50 евро на ден, сочи заповедта.

Според заповедта това са минималните цени за услугите и държавните горски стопанства и държавните ловни стопанства могат да договарят по-високи цени след одобрението от директора на съответното държавно предприятие.

ЕТИКЕТИ: , ,
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА