Ловците излизат с пушките 5 дни около празниците

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Вижте кои да датите, на които ще може да се ловува групово за глигани

5 дни ще могат да излизат на излети любителите на лова около празниците, става ясно от заповед на министъра на земеделието Явор Гечев. Според нея графиците за групов лов на дива свиня и дребен дивеч предвиждат дните 24, 25, 26, 31 декември 2022 г. и 1 януари 2023 г.

Според Правилните за прилагане на закона за лова и опазването на дивеча, груповото ловуване на дива свиня, както и груповото и индивидуално ловуване на дребен дивеч се извършва в събота и неделя и в дните, обявени за официални празници.

До края на сезона за групов лов на дива свиня през тази година остават само още няколко излета, които могат да се направят в почивните дни.

Според разпоредбите на законодателството в областта на лова сезонът за групов лов на дива свиня приключва втората неделя на месец януари. През 2023 г. края на сезона се предвижда да бъде сложен на 8 януари, потвърдиха от НЛРС “Съюз на ловците и риболовците в България”. Удължаване на сезона не се налага, коментират запознати, тъй като и без това популацията на дива свиня у нас е драстично намаляла след появата на Африканската чума по свинете през 2019 г.

ЕТИКЕТИ: , ,
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements