Кредитиране на пиперопроизводството през 2013 г. искат от Асоциация Български Пипер

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Кредитиране на пиперопроизводството през 2013 г. искат от Асоциацията Български Пипер. Това стана ясно след проведената 24-та национална среща на членовете на браншовата структура, организирана с подкрепата на “Ивесто къмпани”, която се проведе в Пазарджик. Ще проведем разговори с Министерството на земеделието и храните отново да предоставят възможност за нотифицирана държавна помощ, каквото имаше през 2011 година, съобщи за Агрозона Георги Василев, организационен секретар на асоциацията.

Специалисти от “Ивесто къмпани” представиха пред участниците в срещата интензивни технологии за отглеждане на пипер с практики на открити полета. На срещата бяха представени и новите членове на АБП за 2013 г., поясни Василев. Държавно подпомагане и евросубсидии за зеленчукопроизводството през 2013 г. беше темата, по която дискутираха членовете на асоциацията с Евгения Митрова, директор на Дирекция “Растениевъдство” в МЗХ. В срещата са участвали 85 фирми, земеделски кооперации, частни земеделски стопани и др. производители, преработватели, производители на разсад, доставчици на семена, торове, препарати, поливни системи, полиетилен, гаци, машини, съоръжения и др, поясни още Георги Василев.

Петър Лазов

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама