Кози суджук с трюфели на великотърновски майстор печели международни награди

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Уникален кози суджук с трюфели на великотърновски майстор е отличен с диплом за иновация на Международния панаир в Пловдив. С приготвения от шеф Станимир Радичев деликатес наскоро Радостин Кирязов спечели и приза за най-добър пицар в света на състезанието в Порто.

“Козият суджук правя в една малка фабрика край Велико търново, трюфелите си купувам от специализирани пунктове. Месото е от фермата на Краси Каратиста, а продуктът е с три вида трюфели. Повечето от тях са бели, те дават богат и силно изразен аромат на див чесън, на билки, на треви. Вече съм направил две партиди, които се изчерпаха, подготвям и нови. Наградата за иновации е истинско признание за мен”, разказа 40-годишният великотърновец пред “Борба”.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА