Комисията по земеделие прие на второ четене ЗИД на Закона за подпомагане на земеделските производители

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Комисията по земеделието, храните и горите към Народното събрание прие на второ четене ЗИД на Закона за подпомагане на земеделските производители.

Народните представители единодушно приеха на второ четене Общия законопроект за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители, именованието на закона, подкрепените от работна група текстове по вносители и  предложените редакции, съгласно доклада.

“Ще направим всичко възможно Законът да влезе за разглеждане в зала на второ четене още през следващата седмица и опасността, която имаше за земеделските производители да не могат да си получат директните плащания да отпадне”, заяви по време на заседанието председателят на Комисията по земеделие Росен Костурков.

По време на заседанието народните представители гласуваха Общия законопроект за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители, изготвен на база на приетите на първо гласуване на 16 ноември 2022 г. законопроект за изменение и допълнение на Закона за подпoмагане на земеделските производители, № 48-254-01-40, внесен от нар. пр. Десислава Танева и гр. нар. пр. на 28 октомври 2022 г., и законопроект за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители, № 48-254-01-62, внесен от нар. пр. Росен Костурков и гр. нар. пр. на 10 ноември 2022 г. – за второ гласуване.

 


Още по темата:

Комисията по земеделие прие на първо четене промените в Закона за подпомагане на земеделските производители

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements