Изследване: Белтък в сирената бори ракови клетки

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути
Белтъкът низин, който с отделя от лактобактериите при закваската на млякото и зреенето на сирената, имал свойството да убива раковите клетки и устойчивите на антибиотици микроби, посочват изследователи в статия, публикувана в Journal of Antimicrobial Chemotherapy, съобщава БГНЕС като се позовава на РИА Новости. По думите на Ивон Капила от Мичиганския университет в момента не съществуват бактерии, които да са устойчиви към действието на низина. Експеримент с гризачи показва, че низинът се бори успешно не само с рака, но и с патогенни бактерии, които през последните десетилетия не могат да бъдат преборени от антибиотици. Предстои лечебният ефект на низина да бъде доказан и при хора.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА