Белтъкът низин, който с отделя от лактобактериите при закваската на млякото и зреенето на сирената, имал свойството да убива раковите клетки и устойчивите на антибиотици микроби, посочват изследователи в статия, публикувана в Journal of Antimicrobial Chemotherapy, съобщава БГНЕС като се позовава на РИА Новости. По думите на Ивон Капила от Мичиганския университет в момента не съществуват бактерии, които да са устойчиви към действието на низина. Експеримент с гризачи показва, че низинът се бори успешно не само с рака, но и с патогенни бактерии, които през последните десетилетия не могат да бъдат преборени от антибиотици. Предстои лечебният ефект на низина да бъде доказан и при хора.
Изследване: Белтък в сирената бори ракови клетки
Автор:
Екип на Агрозона
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие.
Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби.
Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.