Информационна кампания за ПРСР обикаля 35 населени места

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Национална информационна кампания “Българското село – бъдещето е в наши ръце!“ e в ход до 10-и февруари 2015 г. Тя има за цел да разясни възможностите за развитие и подобряване на условията за живот в селата. Инициативата е на Асоциация на българските села, а в повечето събития участват експерти по европейски програми от „Агробизнес Консултинг“. Те разясняват подробно възможностите, заложени в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, изискванията за кандидатстване по мерките и отговарят на запитвания от аудиторията. Списание и сайт „Агрозона“ са партньори на кампанията. Информационни срещи се провеждат в 35 населени места.

Целта е по време на срещите да се съберат кметове, кметски наместници, собственици на къщи за гости и хотели за селски туризъм, за да се обсъдят проблемите на сектора и експертите от „Агробизнес Консултинг“ да очертаят рамките, в които може да се развива бизнесът през новия програмен период и да разяснят мерките в ПРСР 2014-2020.

В Бургас са дискутирани инвестициите за напояване и отводняване, а в планински общини, където е развит туризма, като Елена, Троян и Ловеч е изключително силен интересът към развитие на селски туризъм и биологично земеделие, разказа за „Агрозона“ експерт от „Агробизнес Консултинг“. Във въпросите от аудиторията присъстват мерките за инвестиции в земеделските стопанства и за млади фермери. Интерес представляват и възможностите за кандидатстване по проекти за реализация на трайни насаждения.

Въпросите касаят основно инвестиционните мерки, а по-голяма активност демонстрират частни бенефициенти спрямо кметове и кметски наместници, обобщава експертът. 

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements