Храна в мед, оцет и захар е свежа с години

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Холандката Катерина Верхувен показа как зеленчуци, плодове и билки поставени в мед или смес от захар и оцет могат да издържат години, без да се развалят. Този метод е  известен като “чатни” от индийската кухня, но техниката всъщност води началото си от древен Египет. Чатни е само част от техниките за консервиране на храна, които Катерина Верхувен  демонстрира по време на кулинарна изложба с домашни и био храни в Дивата ферма в с. Горно поле, организирана по проекта Новото Тракийско злато. Катерина Верхувен е основател на първия в света частен музей за история на консервиране на храните, който се намира в Холандия. В него идват на обучение студенти от цял свят. Самата тя е етнолог и преподавател по консервиране на храни.

Светлана ТРИФОНОВСКА

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА