Пастьоризацията на млякото: Какво трябва да знаете
Пастьоризацията е процес на нагряване на млякото до висока температура за кратък…
Науката разкрива: Тайната на апетита ни към въглехидрати е скрита в ДНК
Генът AMY1 нормално се произвежда в панкреаса, но негова дупликация е позволила той…
Мариана Кукушева: Българският хляб се работи с най-добрата пшеница, произведена у нас
Всякакви спекулации от некомпетентни хора, които твърдят, че хлябът се произвежда от…
Цанка Миланова: В България годишно се похабяват 614 млн. килограма храна
„614 милиона килограма годишно е храната, която се похабява в България. Средно…
Маслото в Европа е поскъпнало с 83% за година
Производството на мляко намаля миналата година в световен мащаб Цените на маслото…
Съветите на проф. Найденова и шеф Манчев за осъзнато хранене
„Как да се храним с грижа за здравето си и това на…
Окачествяването на зърно – сбор от показатели гарантиращи неговото качество
„Централна лаборатория за окачествяване на зърно и фуражи” е в помощ на…
Радомирско село се превърна в „Меката на чесъна“
В село Долни Раковец, община Радомир през уикенда се проведе „Фестивал на…
Неочакваните ползи от смокиновите листа
Плодовете на смокинята са истинско изкушение през лятото и забравяме, или не…
Поскъпват основни хранителни стоки и зеленчуци на борсите в страната
Тенденцията за поскъпване на някои основни хранителни стоки и зеленчуци продължи и…
Родопчани дариха един тон чушки на жителите на Забърдо
Жителите на чепеларското село Забърдо получиха дарение от един тон червени чушки,…
АЗП настоява за забрана на имитиращи продукти – сирене, кашкавал и кисело...
Асоциацията за защита на потребителите настоява за пълна забрана на пазара на…