Цанка Миланова: В България годишно се похабяват 614 млн. килограма храна
„614 милиона килограма годишно е храната, която се похабява в България. Средно…
Маслото в Европа е поскъпнало с 83% за година
Производството на мляко намаля миналата година в световен мащаб Цените на маслото…
Съветите на проф. Найденова и шеф Манчев за осъзнато хранене
„Как да се храним с грижа за здравето си и това на…
Окачествяването на зърно – сбор от показатели гарантиращи неговото качество
„Централна лаборатория за окачествяване на зърно и фуражи” е в помощ на…
Радомирско село се превърна в „Меката на чесъна“
В село Долни Раковец, община Радомир през уикенда се проведе „Фестивал на…
Неочакваните ползи от смокиновите листа
Плодовете на смокинята са истинско изкушение през лятото и забравяме, или не…
Поскъпват основни хранителни стоки и зеленчуци на борсите в страната
Тенденцията за поскъпване на някои основни хранителни стоки и зеленчуци продължи и…
Родопчани дариха един тон чушки на жителите на Забърдо
Жителите на чепеларското село Забърдо получиха дарение от един тон червени чушки,…
АЗП настоява за забрана на имитиращи продукти – сирене, кашкавал и кисело...
Асоциацията за защита на потребителите настоява за пълна забрана на пазара на…
Мариана Кукушева: Сушата няма да се отрази на цената на хляба
Основният проблем на хлебопроизводителите е липсата на работна ръка „Сушата дава действително…
Кивано – възможна алтернативна култура в родното земеделие
Киваното може да расте в цяла България, при добра добивност и отглеждането…
Свинско месо: Ръст на вноса от Германия и значителен износ към Италия
Сериозни изменения в търговията със свинско месо: България регистрира ръстове и спадове…