Франция и САЩ са готови да свикат среща на Г-20 заради цените на зърното

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Франция и САЩ следят увеличаващите се цени на зърното и соята и ще поискат извънредно заседание на Г-20, ако е необходимо. Френският министър на земеделието и храните излезе с изявление, че “Франция и Съединените щати остават внимателни към всяко ново обстоятелство, което може да оправдае спешното свикване на такава среща”.

През юли Франция мобилизира комитета по зърното към Г-20 (който се занимава с агропазарна информация) и освен това заяви, че ще свика спешно заседание на форума (който е създаден през 2011 г., за да предотвратява кризите на пазара), ако състоянието на зърнените пазари в САЩ и Русия продължи да се влошава.

Американското министерство на земеделието намали своята прогноза за производството на зърно в САЩ до най-ниското си ниво от 2006/07, докато Русия засега избягва налагането на ограничения за износа на зърно, въпреки слабата реколта тази година, дължащи се на сушата.

Източник: Agra Europe

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама