Европейците ядат по-малко плодове и зеленчуци

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Макар Световната здравна организация да препоръчва всекидневен прием на около 400 гр. зеленчуци и поне 2 плода, консумацията в Европейския съюз след 2009 г. намалява и е средно около 350 гр. дневно. Това сочи анализ на Центъра за икономически изследвания в селското стопанство. Въпреки по-малката консумация на плодове и зеленчуци, разходите за тях се увеличават. Обяснението е, че потребителите търсят по-качествени и по-скъпи продукти.

Жителите на южните части на Европа са по-добре приспособени към консумацията на зеленчуци, отколкото северните народи, гласи още анализът като се позовава на изследване публикувано в Molecular Biology and Evolution. Причината за това е ДНК структурата – определени гени от ДНК, отговорни за образуването на мускулни и мозъчни тъкани.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА