Еврокомисар Хоган: Правим всичко, за да имаме през 2019 г. заключенията за новата ОСП

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

 Лилия Александрова, кореспондент за „Агрозона“ в Брюксел

„Надявам се, че през втората половина на 2019 г. Европейската комисия ще има заключения относно промените в Общата селскостопанска политика след 2020 г.“, каза еврокомисар Фил Хоган по време на конференцията „EU Agricultural Outlook conference“, която се провежда на 6 и 7 декември в Брюксел. Румънското председателство на Съвета на ЕС ще продължи да

Шекерски: Същите цели на ОСП, но нови форми за изпълнение

работи върху заключенията по ОСП, допълни той.

Председателят на комисията по земеделие и развитие на селските райони в европарламента Адам Шекерски е поставил програма със срокове, в рамките на които да бъдат направени и обсъдени предложенията за бъдещата ОСП. „Предстоят избори за Европейски парламент и ние ще направим всичко възможно, за да приключим с предложенията за промени в ОСП преди да изтече мандатът на настоящия парламент.“, заяви комисар Хоган.

През 2019 г. изтича мандатът на настоящата Европейска комисия. Ирландецът заяви, че ще се кандидатира за втори мандат, ако министър-председателят на страната му го номинира. Досега не е имало еврокомисар по земеделието с втори мандат.

ЕТИКЕТИ: , ,
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements