ЕС: само климатично неутрални нови сгради от 2030 г.

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

От 2030 г. в ЕС трябва да са възможни само жилища, неутрални по отношение на климата

Както съобщи съветът след срещата на енергийните министри, предстои да бъдат установени и минимални стандарти за енергийна ефективност на съществуващите къщи и апартаменти. Те имат за цел да променят целия сграден фонд в ЕС до 2050 г. Следователно много собственици може да се сблъскат с обширни ремонти в средносрочен план, пише полската преса.

Споразумението, постигнато от енергийните министри, сега ще формира основата за преговори с Европейския парламент. Окончателното решение относно планираното затягане на общите спецификации за енергийни характеристики на сградите в крайна сметка трябва да бъде взето от двете институции.

Консултациите се базираха на много мащабни предложения на Европейската комисия. Според тях особено лошо изолираните сгради трябва да бъдат модернизирани до 2030 г.

Според Европейската комисия сградите са отговорни за около 40 процента от потреблението на енергия и около една трета от емисиите на парникови газове в ЕС. Новите изисквания също трябва да бъдат важен елемент за постигане на климатичните цели. До 2050 г. ЕС трябва да стане климатично неутрален.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements