Екстремно ниски температури в 17 области на страната днес

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Жълт код за екстремно ниски температури е обявен днес за 17 области в страната.Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София – град, София – област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали и Хасково.

Остава студено, минималните температури ще са между -12 и -16 градуса. И дневните температури в по-голямата част от тези области ще останат отрицателни.

За утре, 29 януари, синоптиците на НИМХ-БАН не очакват опасни метеорологични явления. През следващите два дни, до 30 януари, температурите ще се повишат. Въпреки това и максималните стойности на термометъра ще останат под нулата, с изключение на източна България, където се очакват +1 до +3 градуса.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements