Ечемикът – със значителни ползи за здравето

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Изследователи от Швеция, от университета на Лунд, са установили, че редовната консумация на ечемик носи забележителни ползи за здравето, съобщава “Дарик”. Той може да намали риска от диабет, сърдечно-съдови заболявания и затлъстяване.

Според специалистите ечемикът е подходящ за използване като алтернатива на картофите и ориза, бързо подобрява здравето и потиска апетита. В червата зърнената култура стимулира освобождаването на полезни бактерии и хормони.

За да бъде направено изследването, участниците са консумирали хляб, приготвен основно от ечемик по време на трите основни хранения за деня. Около 11 до 14 часа след последното хранене, на изследваните лица са направени тестове за рискови фактори за диабет и сърдечносъдови заболявания.  Резултатите сочат, че за краткото време след последната консумация на ечемик, метаболизмът на участниците се е подобрил, нивата на захарта и инсулина са се понижили и се е увеличила чувствителността им към инсулина. Отчетен е и по-добър контрол над апетита.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА