Димитър Греков: Има всички условия България да започне износ на биологично чисти храни за Узбекистан

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Има всички условия България да започне износ на биологично чисти храни за Узбекистан. Това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков в интервю за радио “Фокус”. Той изтъкна, че там страната ни е известна с качествените соротве пипер и домати, които могат да бъдат предложени на узбекистанския пазар. „България може да се възползва както от прилагането на Общата селскостопанска политика на ЕС, така и от сътрудничество с други държави, извън ЕС. В този смисъл, считаме за важно да се насърчава развитието на двустранни и многостранни отношения, обмяната на мнения и експертен опит в конкретни сфери в областта на земеделието и храните и този форум е подходяща възможност за това”, отбеляза министърът. Той допълни, че страната ни има  дългогодишни традиции в областта на аграрната наука, които могат да допринесат за по-нататъшно развитие на сътрудничеството в научната област и технологиите за производство на храни и напитки.

Според министър Греков дискутираните теми на конференцията са много важни за Азия и отбелязват напредъка на страните от региона, които са имали до преди 10 години проблем с осигуряването на хранителния баланс, а днес имат развито земеделие и изнасят продукция на международния пазар.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА