ДФЗ ще проверява за изкуствено създадени условия

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

В текстовете в Закона за подпомагане на земеделските производители се включват разпоредба, според която Държавен фонд „Земеделие“ ще прави проверки за изкуствено създадени условия за подпомагане от страна на бенефициентите по всички схеми за подпомагане. Това предвижда прецизиране на текстовете в закона. Правителството одобри проекта за изменения в нормативния акт и предлага на Народното събрание да го приеме, съобщават от правителствения пресцентър.

Прецизират се и текстове в Закона, които се отнасят до подаването на общо заявление за подпомагане.

С промените се гарантира и по-голям достъп до предоставената обществена информация, като се предвижда заповедта на министъра на земеделието, храните и горите за одобряване на окончателния слой „Площи, допустими за подпомагане“ да бъде публикувана, освен на официалния сайт на Министерството на земеделието, храните и горите, и в „Държавен вестник“.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements