Данъчната кампания 2020 стартира на 10 януари, декларации може да се пускат и по-рано

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Данъчната кампания 2020 г. ще започне на 10 януари заради промени в законодателството, съобщиха от приходната агенция.  Декларациите за доходите на физическите лица и тези за облагане с корпоративни данъци обаче могат да бъдат подадени най-рано на тази дата – както по електронен път, така и на място в офисите на НАП.

До края на март е срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане, а крайният срок за обявяване на доходите 30 април, напомнят от приходната администрация. През март 2020 г. ще е достъпна и предварително попълнена декларация за доходите на гражданите, които имат персонален код на НАП или електронен подпис.

Годишното приключване на данъчно осигурителните сметки на фирми и граждани ще бъде извършено от НАП от 1 до 9 януари. Офисите на НАП ще приемат плащания с дебитни и кредитни карти на ПОС терминали до 13 часа днес. Повече информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.

През следващата година минималният месечен размер на осигурителния доход на земеделските стопани и тютюнопроизводители да бъде в размер на 420 лв., решиха в началото на декември депутатите.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements