Будапеща удължи до 30 април 2023 г. тавана на цените на хранителните продукти

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Унгарското правителство удължи до 30 април 2023 г. горната граница на цените на хранителните продукти, съобщи Министерството на земеделието чрез изявление, изпратено до  агенция MTI.

Според прессъобщението министърът на земеделието Ищван Наги е заявил, че поради продължителната руско-украинска война и инфлацията, създадена в резултат на неуспешните мерки от Брюксел по отношение на санкциите, наложени срещу Русия, унгарското правителство е удължило до края на април 2023 г. таванът на цените на  храните.

Поради погрешните санкции от Брюксел цените на енергията се повишиха до исторически нива в цяла Европа и респективно цените на храните също се повишиха, а петролните санкции влошават още повече ситуацията.

Правителството продължава да се ангажира да подкрепя семействата и ще запази тази мярка по отношение на тавана на цените на храните, се посочва още в изявлението.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА