Брюксел опростява правилата за екологично насочените площи

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Държавите-членки на Европейския съюз са единодушни, че Общата селскостопанска политика 2014-2020 г. трябва да бъде опростена, а Европейската комисия предложи списък от мерки в тази посока, като фокусът на измененията са екологично насочените площи (ЕНП). Това стана ясно по време на Съвета по земеделие на ЕС, който се проведе вчера в Брюксел.

Опростяването ще бъде насочено не към промяна на основните правила, а към промени на насоките, които Европейската комисия дава за спазване на правилата свързани с ЕНП. Ще има облекчения в административната тежест и контрола за спазване на изискванията за ЕНП. Нормативната база ще бъде опростена и ще се следи за съответствие на правилата за ЕНП в Първи и Втори стълб на ОСП, както и между нормативните актове на Европейската комисия и указанията на Комисията.

Пълният текст на документа може да видите ТУК.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА