Онлайн регистрацията, направена до 2 октомври, включително, ни дава свободен достъп до изложбените зали
Стотици изложители от три континента, водещи световни брандове, „БулевАРТ на вкусовете“ и международни събития очакват хранително-вкусовия сектор от 5 до 8 октомври в София. Защото през този период ще се проведат Международните хранителни изложения в Интер Експо Център.
Мегабрандът, водещ за Балканите и Източна Европа, обединява петте изложения: Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд&Дринк и Салон на виното. Интерфуд&Дринк събира сегмента на храните, напитките, машините и технологиите за обработка, складово оборудване и опаковки. Месомания акцентира на месото и продуктите, технологиите за производство и логистиката. Към млякото, млечните продукти и технологиите за производство, е насочено изложение Светът на млякото.
Хлебопроизводството и хлебарството застъпва Булпек. Форумът обединява продуктите, суровините, машините, опаковките, лабораторното оборудване, консумативите и др. Салон на Виното е сред първите за България мащабни събития за вина и спиртни напитки в новата история на страната. Форматът събира български и чуждестранни продукти и технологии, съпътстващи производството.
Обединение на три континента
През тази година в изложенията сили обединяват компании от три континента. Изложители от Европа, Азия и Северна Америка ще разположат щандовете си. В Интер Експо Център ще открием компании от. България, САЩ, Италия, Франция, Германия, Австрия, Холандия, Турция, Румъния, Гърция. Колективни участия ще имат Италия, САЩ, Република Корея, Гърция и Полша.
Онлайн регистрацията дава свободен вход
До 2 октомври, включително, можем да се регистираме онлайн за посещение. Освен, че отнема по-малко от 2 минути, тя дава свободен достъп до изложбените зали на Международните хранителни изложения. Разбира се, през всички дни на Международните хранителни изложения, ще можем да закупим и билет на място – на касите пред Интер Експо Център.
„БулевАРТ на вкусовете“, пица шампионат, Златен медал и още много…
Всички дни на изложенията ще бъдат съпътствани от събития без аналог за страната ни. От 5 до 8 октомври за ценителите на добрия вкус „в движение“ ще бъде пуснат „БулевАРТ на вкусовете“. Той съчетава кулинарни приключения и традицията на градската среда. Тук ще откриваме екзотичните гурме продукти, street food, шоколадови изкушения, коктейли, сладолед, кафе.
Майсторите на пицата ще се съберат на 5-ия Международен пица шампионат на 5 и 6 октомври. А на следващия ден са квалификациите за Световното по пица в Парма през 2023г.
За втори път се обособява Green Line – пространството за продукти от лечебни и ароматни растения. Създава се и ОСТРОВ на храни със защитено ноименование за произход, ще бъде надградена и едноименната „Био зона“. Най-добрите продукти и адитиви ще бъдат отличени в конкурса „Златен медал с димплом“.
Формулата на успеха
Освен екипната работа, непрестанното развитие на онлайн платформите, близката комуникация с изложители и посетителит, и реализирането на нови и съществуващи проекти, във формулата на успеха за Международните хранителни изложения има още един основен компонент. Това е постоянната комуникация, партньорството и екипната работа на организаторите и съорганизаторите Интер Експо Център, Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциацията на месопреработвателите в България, Националната лозаро-винарска камара и Асоциацията на млекопреработвателите в България.
Все още можем да се регистрираме онлайн за Международните хранителни изложения. Това можем да направим в сайта www.food-exhibitions.bg.