Близо 500 хил. лв. аванс за предприятие за преработка на биомаса от водорасли

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция изплати субсидия по мярка 2.6 „Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура” от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР), съобщават от пресцентъра на ДФЗ. Проектът се реализира в област Пазарджик и е за изграждане на предприятие за преработка на биомаса от водорасли и производство на хранителни добавки.

Изплатеният аванс е 448 940 лв., цялата инвестиция възлиза на 1 496 466 лв. Безвъзмездната финансова помощ е в размер 60% от одобрените и реално извършени инвестиционни разходи. От тях 75% се осигуряват от ЕФР и 25% – от държавния бюджет.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements