Българските козунаци са най-сладки
Често Великденските празници са повод да си починем от строгите диети и…
Светът отново скача срещу захарта в газираните напитки
Данъците върху добавената захар в безалкохолните, продължават да набират инерция и през…
Грахът е новата култура за безглутенов хляб
Напречният разрез на зърно грах е едно към едно със снимка на…
Предстои знакова международна конференция за храните в Пловдив
Пловдив ще бъде домакин на знакова международна конференция за бъдещето на храните…
Ремонтът на млечния БДС е неизбежен
Наталия Гаданчева е инженер технолог в млекопреработвателно предприятие и върви по „млечния…
Как цветът на опаковката променя вкуса на храната
Често цветът на опаковката води до някои вкусови очаквания от продукта. Учените…
Трябва да ядем не по-малко от 400 г плодове и зеленчуци
Яжте плодове и зеленчуци не по-малко от 400 грама на ден! Това…
Готви се ново изследване за двоен стандарт при храните у нас
Ново изследване за двоен стандарт при храните у нас и в Централна…
„Топлите бани“ удължават живота на кореноплодните зеленчуци
Според проучвания на датски изследователи, процесът на увяхване при кореноплодните зеленчуци, може…
Фосфатите в дюнерите остават скрити от потребителите
Опасение от въздействието на фосфатите, използвани като хранителни добавки в месото, изразиха…
Какво ядат и готвят българите – интервю с шеф Манчев
Агрозона интервюира кулинара шеф Манчев по време на българските квалификации за готварското…
Британски марки пробиват на Българския пазар чрез Британското посолство
Въпреки наближаващия Brexit, Британски марки и компании продължават да търсят начин да…