Биопроизводители ще покажат продукцията си в троянското село Орешак

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Изложение на биопроизводителите от цялата страна ще се проведе в Националното изложение за художествени занаяти и изкуства в троянското село Орешак. Това предаде БТА, цитирани от inews. Второто издание на инициативата ще се състои по време на Дните на биоземеделието от 16 до 18 август.

Тази година в програмата ще участват представители от Министерството на земеделието и храните, които ще говорят за политиката на развитие на биологичното земеделие. Председателят на Българската асоциация за селски и екологичен туризъм доц. Петър Петров, ще говори по темата “Какво е екотуризъм и какви са предпоставките за развитието му?”. На събитието ще се проведе и кръгла маса на тема “Биоземеделието и екотуризмът – една печеливша комбинация?” – на 16 август от 14.00 часа.

Главната цел на изложението е да бъдат застъпени различни области на биопроизводството, като 20 производители ще представят биопродукцията си. Производителите на пчелни продукти ще направят демонстрация на вадене на мед. Събитието се организира от Община Троян, съвместно с Фондация ФАЕЛ и Националното изложение за художествени занаяти и изкуства в Орешак. Сред гостите ще присъстват представители на Министерството на земеделието и храните,  Министерството на икономиката и енергетиката, както посланика на Конфедерация Швейцария – Регина Ешер.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements