Биокиви може да се яде и с обвивката

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Вероятно не всеки би приел добре идеята да яде киви заедно с цялата обвивка. Все пак зеленият сладко-кисел плод има кафява, косместа, леко бодлива обвивка. Именно в нея обаче, също като при ябълката, се съдържат повечето полезни хранителни вещества. В обвивката съдържанието на витамин С е особено високо. Тя има и много баластни вещества и антиоксиданти, които помагат при вътрешни възпалителни процеси в тялото.

Какво трябва да имате предвид, когато ядете киви с кората:

Не яжте с кората плода, ако не е биологично производство! Преди хранене задължително трябва да го изплакнете обилно с топла вода и добре да го натриете с помощта на нож. Така поне повечето косъмчета ще отпаднат сами.

Кивито с обвивка е перфектно за смутита! Може да сложите плода направо в миксер. Така също ще се получи вкусно смути.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА