Вероятно не всеки би приел добре идеята да яде киви заедно с цялата обвивка. Все пак зеленият сладко-кисел плод има кафява, косместа, леко бодлива обвивка. Именно в нея обаче, също като при ябълката, се съдържат повечето полезни хранителни вещества. В обвивката съдържанието на витамин С е особено високо. Тя има и много баластни вещества и антиоксиданти, които помагат при вътрешни възпалителни процеси в тялото.
Какво трябва да имате предвид, когато ядете киви с кората:
Не яжте с кората плода, ако не е биологично производство! Преди хранене задължително трябва да го изплакнете обилно с топла вода и добре да го натриете с помощта на нож. Така поне повечето косъмчета ще отпаднат сами.
Кивито с обвивка е перфектно за смутита! Може да сложите плода направо в миксер. Така също ще се получи вкусно смути.