Билки за сенчестата част на градината

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Не всеки ъгъл в градината има късмета да бъде огряван от слънчевите лъчи. Дори и малките пространства, неогрявани от слънцето, може да се използват за отглеждане на билки. На шарена сянка или на място, което слънцето огрява само през някои части от деня може да засадите магданоз, девисил или мента. На места, където по цял ден е сянка, изберете лазаркиня или див чесън.

wasabi
Уасаби е азиатския вариант на европейския хрян, но е с по-наситен вкус

Някои екзотични растения се развиват добре на полу-сянка. Сред тях е хрянът, чиито корени и листа са ядливи. Тези растения обичат богати на хранителни вещества почви, поради което трябва да бъдат подхранвани с компост. Важно е също така да се полива добре, особено през лятото, дори и мястото да е сенчесто. Кресона и уасабито се нуждаят от наистина влажни почви.

Когато лазаркинята и дивият чесън се чувстват добре в градината, те се разпространяват добре. Черният оман се разпространява силно на съседни площи, затова е най-добре да го подрежете преди да дапочне да образува семена.

bilki6
Черният оман най-често се използва за компост
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements