Be Organic! представи ОСП на разбираем език пред МЗХ

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Националната кампания CAP Green Zone: Be Organic! в партньорство с на Фондация „Биоселена“ проведоха събитие по време на столичния Фермерски пазар пред Министерството на земеделието и храните на 29 май 2024 г.

Екипът на Be Organic! поговори с потребителите и земеделските производители на разбираем език относно възможностите, които предоставя Общата селскостопанска политика (ОСП), включително националните стратегически планове по ОСП, Зелената сделка, стратегията „От фермата до трапезата“, Стратегията за биологичното разнообразие и други.

В програмата бе включена дегустация на фермерски продукти, налични на пазара, а водещ на събитието бе Петър Христов, който се погрижи за доброто настроение и информира всеки, който се спря на щанда на Be Organic! за ползата от чистата храна и късите вериги на доставка. “Само на такива места хората могат да намерят разнообразие от натурални и био продукти, по-голямо качество на живот както за нас самите, така и за нашето семейство, за нашите деца”, сподели той.

От своя страна фермерите споделиха пред нашите камери, че благодарение на фермерските пазари, тяхната продукция стига до потребителите и те са от ключово значение за малките и средни земеделски производители. “Моето участие по фермерските пазари за мен е всичко, стопанството ми е малко”, сподели Теодор Пушкаров, пчелар. “Полезно е нашето присъствие на фермерските пазари, защото ние не пестим нищо като усилия, всичко е направено с любов и това е един от начините да бъде оценено нашето производство”, каза пред нашите камери винарът Александър Гаврилов.

Фермерският пазар се провежда всяка сряда пред МЗХ. В него хората могат да намерят мед, млечни и месни продукти, яйца, хлебни изделия, сезонни плодове и зеленчуци, вино, подправки и други.

По време на събитието екипът на кампанията раздаде подаръци, срещу попълнени анкети както и награди под формата на фермерски продукти от пазара.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама