БАБХ с нов зам.-директор за здравеопазване на животните

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Д-р Петя Петкова е новият зам.-изпълнителен директор в Българската агенция по безопасност на храните с ресор здравеопазване на животните, съобщава fermer.bg. Тя заема поста на д-р Дамян Миков.

Справка в сайта на Агенцията по храните сочи, че д-р Петкова е завършила висше образование във Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет в Ст. Загора през 2006 г. Има придобита образователно – квалификационна степен „магистър“, специалност ветеринарна медицина. Следдипломната й специализация е по заразни болести по животните. През 2011 г. завършва втора магистратура “Ветеринарна администрация” в Тракийския университет отново в Стара Загора. През 2015 г. е зачислена като докторант в самостоятелна форма на обучение към научна секция “Екзотични и особено опасни инфекции към” Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт в София.

В периода 2004-2006 г. работи в клиника за дребни животни. От 2006 г. е служител на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) съответно от младши до главен експерт . След като НВМС беше преструктурирана в Българска агенция по безопасност на храните, д-р Петкова е назначена за началник отдел „Хуманно отношение към животните“ в дирекция “Здравеопазване и хуманно отношение към животните и контрол на фуражите”. Има специализации в чужбина – Германия, Холандия, Австрия, Кения, Чехия и други.
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements