Кози суджук с трюфели на великотърновски майстор печели международни награди

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Уникален кози суджук с трюфели на великотърновски майстор е отличен с диплом за иновация на Международния панаир в Пловдив. С приготвения от шеф Станимир Радичев деликатес наскоро Радостин Кирязов спечели и приза за най-добър пицар в света на състезанието в Порто.

“Козият суджук правя в една малка фабрика край Велико търново, трюфелите си купувам от специализирани пунктове. Месото е от фермата на Краси Каратиста, а продуктът е с три вида трюфели. Повечето от тях са бели, те дават богат и силно изразен аромат на див чесън, на билки, на треви. Вече съм направил две партиди, които се изчерпаха, подготвям и нови. Наградата за иновации е истинско признание за мен”, разказа 40-годишният великотърновец пред “Борба”.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама