Уникален кози суджук с трюфели на великотърновски майстор е отличен с диплом за иновация на Международния панаир в Пловдив. С приготвения от шеф Станимир Радичев деликатес наскоро Радостин Кирязов спечели и приза за най-добър пицар в света на състезанието в Порто.
“Козият суджук правя в една малка фабрика край Велико търново, трюфелите си купувам от специализирани пунктове. Месото е от фермата на Краси Каратиста, а продуктът е с три вида трюфели. Повечето от тях са бели, те дават богат и силно изразен аромат на див чесън, на билки, на треви. Вече съм направил две партиди, които се изчерпаха, подготвям и нови. Наградата за иновации е истинско признание за мен”, разказа 40-годишният великотърновец пред “Борба”.
СВЪРЗАНИ НОВИНИ