В кафето има съставки, които ни предпазват от Паркинсон и Алцхаймер

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

В процеса на изпичане кафето изработва веществата фенилиндани, които пречат да се развият болести като Алцхаймер и Паркинсон. Това установи канадска научна група от Изследователския институт Крембил и Университета на Торонто. Изводите на учените са публикувани от портала „Сайънс Дейли“.

Авторите са проучили три разновидности на кафето: светло изпечено, а също така тъмно изпечено с кофеин и без. Оказва се, че двата последни типа пречат за възрастовото намаляване на когнитивните способности, характерно за болестта на Алцхаймер и Паркинсон.

Това означава, че не кофеинът оказва положителния ефект, а друго съединение, изработвано при изпичането. Този оксидант са фенилиндани. Те пречат за образуването на така наречените амилоидни плаки, които усилват деменцията.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама