8 756 овощари в страната са получили субсидии по Схемите за плодове

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

 

През 2017 г. по Схемите за плодове Държавен фонд „Земеделие“ е изплатил общо 37 508 529 лв. на 8756 овощари в страната. От област Силистра по Схемата за обвързано подпомагане за плодове – основна с над 3,4 млн. лв. са подркрепени 460 овощари, а 176 стопани са получили 552 хил. лв. по Схемата за обвързано подпомагане за плодове – други. Това съобщи директорът на ОД на фонда Христина Николова по време на инициативата „Дни на отворени врати“.

По време на инициативата в ОД на ДФЗ – Силистра 32 земеделски стопани зададоха своите въпроси към експертите, предават от пресцентъра на ДФЗ.

Животновъди, които са кандидатствали по схемите за обвързано подпомагане за млечни крави, за овце-майки и/или кози-майки и биволи на директните плащания за Кампания 2018 г., подадоха своите  документи за доказване реализация на млякото и млечните продукти, собствено производство и декларации за разпределението на новородените и регистрирани телета в стопанствата им.

В областта общо 246 стопани са кандидати четирите схеми за обвързано подпомагане със заявени 13 200 животни. Постъпиха и запитвания във връзка с кампанията на НАП за данъчните и осигурителните ангажименти на земеделските стопани към бюджета.

Стопаните в Силистренско проявяват все по-силен интерес към производството на лавандула. По мерките и схемите на директните плащания за Кампания 2017 година от Държавен фонд „Земеделие“ са подпомогнати близо 5 700 земеделски стопани от Силистренско.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА