Биокиви може да се яде и с обвивката

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Вероятно не всеки би приел добре идеята да яде киви заедно с цялата обвивка. Все пак зеленият сладко-кисел плод има кафява, косместа, леко бодлива обвивка. Именно в нея обаче, също като при ябълката, се съдържат повечето полезни хранителни вещества. В обвивката съдържанието на витамин С е особено високо. Тя има и много баластни вещества и антиоксиданти, които помагат при вътрешни възпалителни процеси в тялото.

Какво трябва да имате предвид, когато ядете киви с кората:

Не яжте с кората плода, ако не е биологично производство! Преди хранене задължително трябва да го изплакнете обилно с топла вода и добре да го натриете с помощта на нож. Така поне повечето косъмчета ще отпаднат сами.

Кивито с обвивка е перфектно за смутита! Може да сложите плода направо в миксер. Така също ще се получи вкусно смути.

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама