Бойко Синапов: Плащанията по биомерките са закъснели с 3 месеца

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Представители на секторите животновъдство, пчеларство, тютюнопроизводство излязоха на протест пред сградата на Министерство на земеделието и храните. Основните им искания бяха да се отменят заповедите, които предвиждат спиране на мерките 10 „Агроекология и климат“ и мярка 11 „Биологично земеделие“.

Агрозона потърси Бойко Синапов, председател на “Обединени български животновъди” за мнение. „Изумени сме от тази заповед. Ние имаме поети ангажименти по агроекология. Дали са изчерпани средствата или не и ако са изчерпани, това трябваше да се предвиди навреме. Това не е наш проблем. На 8 март входирахме декларация, но не получихме отговор и затова ескалира напрежението. Ние сме длъжни да защитим интересите на хората, като техни представители.“, коментира той.

Вчера в МЗХ се проведе среща между фермери и представители на властта без да се постигне консенсус какви да са субсидиите за животновъдите и кога да бъдат изплатени. Затова днес производителите настояха министър Бозуков да се срещне с тях пред сградата на МЗХ. След като това не се случи, те блокираха булевард „Христо Ботев“ и по-късно се насочиха към Министерски съвет и Президентството.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА