Венцислав Върбанов, АЗПБ: Изберете качествените български продукти

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

“АЗПБ се присъединява към кампанията на БНТ „Купувам българско“ и призовава родните потребители да предпочетат по-вкусните и качествени продукти – българските. И нека не се сещаме за тях само по празниците, а и по принцип да заложим на нашите плодове и зеленчуци и българското агнешко”, заяви председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов по време на пресконференция за инициативата, организирана от БНТ.

„Казвам го в ролята си на производител, но и като потребител. Мога да уверя потребителите, че родното агнешко е с доказан произход, а в България контролът е по-стриктен дори отколкото в повечето европейски страни. Потребителите трябва да бъдат спокойни, че когато си купуват агнешко и изобщо българско месо, тези продукти са проверени и качеството е гарантирано”, допълни г-н Върбанов.

“В нашата асоциация членуват колективно производителите на яйца. Неслучайно кандидатствахме за проекта за популяризирането на българските яйца на външни пазари, а сега работим по подобен проект за българските плодове. В тази посока трябва да се работи не само кампанийно. Още веднъж поздравявам ръководството на БНТ за инициативата и гарантирам, че в лицето на АЗПБ ще имат един стабилен партньор за популяризацията на качествените български продукти”, каза още Венцислав Върбанов.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА