До днес пчеларите подават заявления за плащане по НПП

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Днес, 31-ви август, изтича срокът, в който пчеларите, изпълнили инвестиции по Националната програма по пчеларство (НПП), могат да подават заявления за плащане. Заявления за плащане се приемат за инвестиции по мерки Б „Борба срещу вароатозата”, В „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед” и Г „Мерки за подкрепа на подновяване на пчелните кошери в Европейския съюз”.

Кандидатстването по прилаганата за четвърта поредна година Схема за кредитиране със средства на ДФ „Земеделие” на лица с одобрени проекти по Националната програма по пчеларство (НПП) приключи на 31-ви юли 2015 г.

За 2015 година по схемата за кредитиране са предоставени 119 бр. кредита на стойност 551 694,05 лв., при лихвен процент в размер на 5 % годишна лихва.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА