Министър Танева: Имаме 400 заявления за закупуване земеделска техника по мярка 4.1

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Имаме 400 заявления с допустим разход от 242 млн. лв. по мярка 4.1 за инвестиции в земеделските стопанства на новата Програма за развитие на селските райони. От тях 129 млн. лв. са исканата субсидия. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева относно предстоящото откриване на Програмата за развитие на селските райони в Разлог, предава радио “Фокус” – Пирин.

По думите на министър Танева, официално одобрение на ПРСР от Брюксел се очаква да стане до средата на годината, като всичко върви по план график. „Преди това ще бъде открита още една мярка-„Млад фермер”, като в момента тече процедура по приемане на наредбата за кандидатстване и се очаква до края на юни да бъде отворена и тя”, поясни тя и допълни, че до края на годината се очаква да има още един прием по мярка 4.1.

„Към приема има голям интерес, след отпадане на условието първи по време, тъй като това породи лоши практики.”, каза още министър Танева. „Този прием всички инвестиции за животновъдство: трайни насаждения, зеленчуци, етерично-маслени продукти, биологично производство, ще получат значително предимство и вероятността да бъдат одобрени е почти гарантирана”, заключи Танева.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА