Осем проекта по ПРСР за над 1,8 млн. са одобрени за област Пловдив

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Осем проекта от Пловдивска област по мярка 121 “Модернизиране на земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони са одобрени, това са съобщили от ДФЗ пред регионалната секция на сайта  topnovini.bg. Общият размер на финансирането е 1 885 810 лв.

Сред проектите, които ще бъдат подпомогнати, е такъв за пресаждане на 9,3 дка трайни лозови насаждения от десертно грозде, изграждане на капково напояване и купуване на специализирана земеделска техника за преминаване на стопанството от конвенционално към биологично производство. Плановете включват отглеждане на череши, десертно и винено грозде и нектарини.

Средства за закупуване на трактор ще получи по проект фермер, който се занимава с отглеждане на див копър. Повече от 320 хил. лв се отпускат за специализирана земеделска техника за преминаване към био производство на стопанство за малини. Отново в техника за биологично земеделие – отглеждане на череши и сливи, са предвидени да бъдат инвестирани одобрените 212 649 лв. Фондът е разписал и 272 652 лв. за създаване на 100 дка трайни насаждения с биологични ягоди, въвеждане на капково напояване и купуване на специализирана техника и инвентар за преминаване към биологично производство.

Другите проекти, получили “зелена светлина”, са за купуване на специализирана техника за биологично отглеждане на винени лозя, за създаване на трайни насаждения с орехи и за техника за отглеждане на биологични насаждения от рози и шипки.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА