Започна нов кръг преговори за Споразумението за свободна търговия между ЕС и САЩ

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Нов кръг от преговори по Споразумението за свободна търговия е стартирал между ЕС и САЩ, съобщава агенция “Крос”, позовавайки се на ДПА. От година текат преговорите за партньорство в сферата на търговията и инвестициите. Ако то се случи,  ще включва най-голямата свободна зона за търговия в света. По думите на неназован високопоставен представител на ЕС Общността се надява до началото на 2016 г. преговорите да приключат.

От страна и на двете преговарящи страни обаче има съображения. Въпреки уверенията на водещите преговорния процес, че споразумението няма да засегне защитни регулации за потребителите, това продължават да са част от страховете. Евродепутати изказват опасения, че разговорите не са достатъчно прозрачни.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА