Греков и Лозе обсъдиха възможностите за Генералната асамблея на CIC в България

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Земеделският министър Димитър Греков се срещна с президента на Международния съвет по лова и опазването на дивеча (CIC) Бернар Лозе в МЗХ. „За нас е изключително важно да развиваме сътрудничеството с такива авторитетни световни организации като Международния съвет по лова”, каза министърът, цитиран от МЗХ.

Греков и Лозе обсъдиха възможностите за провеждане на Генералната асамблея на CIC през 2015 г. в България. Тема на разговора беше и напредъкът по проекта за създаване на Международен център за контрол на болестите по дивите животни у нас. „Убеден съм, че страната Ви ще се справи отлично в случай, че бъде домакин на Генералната асамблея догодина. Това ще е голяма възможност за България да представи пред света своето богато биоразнообразие”, каза Лозе.

На срещата присъстваха още Генералният директор на CIC  Тамаш Маргеску, проф. Никола Белев, регионален представител на Световната организация за здравеопазване на животните за Източна Европа, заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова, изпълнителният директор на ИАГ инж. Григор Гогов и председателят на Националното ловно-рибарско сдружение Иван Петков, съобщават от МЗХ.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА