500 хил. нашенци избират пътуване в родината по празниците

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Около половин милион нашенци ще пътуват през почивните дни покрай 22-и септември в страната. Изборът на дестинации основно пада на морските курорти, където цените са с приблизително 30% надолу спрямо разгара на лятото, но планинските ни и спа курорти също са подготвили специални предложения за повечето почивни дни, посочва министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя отчита като положителен факта, че се запазва интересът на българите да пътуват в родината. Вътрешният туризъм отчита ръст около 11% за първите 7 месеца на годината. Около 10% са се увеличили българите, които в отпускарските месеци юни и юли са  отседнали в места за настаняване с 10 и повече легла у нас като – общо над 800 хил. души.

За първите седем месеца близо 630 хил. българи са посетили Гърция, а гърците, избрали да разпускат у нас, са наброявали 600 хил. души. Устойчив е  ръстът на пътуванията и в двете посоки. Данните сочат, че през юни и юли гръцките туристи, дошли в България, са били повече от българите, прекосили южната граница – над 286 хил. гърци са дошли в България през юни и юли, докато около 216 хил. българи са били в Гърция за този период.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements