130 г. от Съединението

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

На днешния ден отбелязваме Съединението на Княжество България и Източна Румелия, случило се през 1885 г. Така тази година се навършват 130 г. от Съединението. То става факт, когато Александър I Батемберг обявява присъединяването на отделената с Берлинския конгрес територия на Източна Румелия към Княжество България и получава титлата княз на Северна и Южна България.

Съединението е признато със спогодба, чието подписване се е случило на 5-и април 1886 г. В Цариград по време на посланическа конференция делегатите на Великите сили и Турция подписват документа.

Днешният национален празник ще бъде отбелязан с празнични чествания в цялата страна.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements