13% повече туристически нощувки у нас за първото тримесечие

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

За първото тримесечие на 2016 г. са реализирани 2,4 млн. нощувки в страната, което е 13% повече спрямо същия период на предходната година, каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на пресконференция за представяне на кампанията „Ние обичаме България“. От всички реализирани нощувки 1,4 млн. са на български граждани, което също е с 13% повече от 2015 г. Страната ни има 5,8% годишен ръст на вътрешния туризъм.

Министърът припомни, че онлайн регистърът на туристически атракции се обогатява с база данни за фестивалите, които се провеждат в страната. Подготвят се и легенди за България като министерството е стартирало с 52 легенди. За 8 културно-исторически дестинации ще бъде направена интерактивна карта, а всички паметници, включени в тях, са част от онлайн регистъра. Стремежът на министерството е страната ни да има систематизиран канал за информация, откъдето всеки, който иска да посети България, да може да се информира, каза още Ангелкова.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements