Знакови интервюта и ценна информация в новия брой на списание А ZONA

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
3 Минути

Българският Стратегически план ще бъде предаден на Европейската комисия на 25 февруари. Две редовни и две служебни правителства управляваха страната, докато течеше неговата подготовка. Всеки екип е оставил своя отпечатък, и така в действие и бездействие дойде последния възможен срок за предаването му. В новия брой на списание А ZONA, в интервю с министър Иван Иванов коментираме Стратегическия план и болната тема за таваните от 100 000 евро.

От друга страна, председателят на Комисията по земеделието, храните и горите Пламен Абровски заяви в разговор за А ZONA, че вариантите са много и с правилни калкулации и насочване на преразпределителните плащания, прилагане на тавани може въобще да не се наложи.

„Стратегическия план ще търпи промени до 2027 г., защото всяко следващо законодателство в областта на земеделието ще трябва да бъде включено в него“, коментира евродепутатът Атидже Алиева-Вели.

В новия брой на списание А ZONA ще откриете още разговор с председателя на АЗПБ Венцислав Върбанов относно предизвикателствата на новата ОСП, който заяви, че трябва да се свършат много неща с малко пари.

Потърсихме коментар и от различни страни в бранша. Според свиневъдите, най-големи са предизвикателствата, свързани с антимикробната резистентност и хуманното отношение. Председателят на БАМ-Я от своя страна определи изпълнението на изискванията, наложени от Зелената сделка, като най-сериозната задача в новия програмен период. Птицевъдите са положително настроени към промените, и със затаен дъх очакват да разберат дали отново няма да бъдат изключени от редица мерки на подпомагане. Кооперирането, остава най-голямото предизвикателство за пчеларите и за новата ОСП. Предизвикателствата на новата ОСП – тези, които се виждат отсега, и онези, за които тепърва ще разберем, са пред нас.

Каква алтернатива дават фотоволтаиците на фермерите и какви са възможностите, които се предоставят на стопаните чрез зелените инициативи, са сред темите в броя, които ще грабнат вниманието ви.

В брой 120 ви очакват още добрият пример на трима приятели от „Вино и мезе“, които обръщат гръб на големия град и създават модерно стопанство, което днес радва потребителите с качество и вкус. А производителите на билкови продукти „Алин“ тактично ни напомнят, че чай не се пие само когато си болен.

Как да се храним сезонно, какви са скритите ползи на празият лук и къде да хапнем вкусен брънч са сред любопитните и потребителски теми във февруарският ни брой.

За да получите хартиения брой на списание А ZONA може да направите бърза поръчка на имейл [email protected] или на телефон 0882 287 939, като посочите адрес за доставка, две имена и телефон на получател. Цената на изданието е 7.95 лв.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements