Зеленчукопроизводители от област Благоевград отново блокират главния път Е-79

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Зеленчукопроизводители от област Благоевград отново блокират главния път Е-79, на входа на Сандански. Това предаде news.bg, позовавайки се на БНР. Припомняме, те протестират срещу ниските изкупни цени на продукцията си.

Протестиращите се зарекоха, че след митинга ще подарят част от зеленчуците си на социалните домове в Сандански. „От Агенцията по храните са минали да видят качеството, да дават протокол и ще се откарат там на общината. На Сандански първо, после ще говорим с другите общини да даряваме”, заяви Кирил Писков, зеленчукопроизводител от Струмяни. По думите му, за да не изхвърлят продукцията си, зеленчукопроизводителите предпочитат да я дадат. „По всички общини ще откараме, доколкото имаме възможност. Да даваме всеки ден на някъде. Защо да го изхвърляме, защото е грешно, колко труд е хвърлен”, гневи се Пиксов.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама