Здравното министерство ще прави мобилни патронажи с пари от програми за селските райони

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Със средства от програмата за развитие на селските райони Министерство на здравеопазването в партньорство с общините ще започне изграждането на мобилна патронажна грижа. Това съобщи здравната министърка Таня Андреева по време на срещата си с депутати и общински съветници от БСП, предава в-к „Труд“. Със средства от оперативна програма “Добро управление” ще бъде изградена интегрирана информационна система (електронно здравеопазване), за което ще са необходими между 10 и 12 млн. лв. Освен това се водят преговори за около 160 млн. лв. от оперативна програма “Региони в растеж”. От тях 140 млн. лв. ще са за модернизиране на Спешна помощ, а 20 млн. лв. за обекти за долекуване. 32 млн. лв. от оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” ще бъдат за обучение на лекари и медицински специалисти, за специализации, както и за разработване на регистри.
Д-р Андреева подчерта, че до края на тази година 35 центъра за Спешна помощ ще бъдат модернизирани и ще заработят с модерна апаратура.
По време на дискусията бе подчертано, че докато в извънболничната помощ пазарът вече се саморегулира, в системата на болничната помощ, и то най-вече в държавните болници, около 2,5-3 млрд. лв. нерегламентирани плащания циркулират годишно. В частните болници плащанията се правят по ясен регламент.

 

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА