Завършва проектът за иновации в индустриалното замразяване на плодове и зеленчуци на СППЗ

Предстои заключителната конференция за популяризиране на извършените дейности и пoстигнатите резултатите по проект BG051PO001–7.0.07-0133 „Трансфер на иновативни практики при прилагането на европейските изисквания и норми при индустриално замразяване на плодове и зеленчуци”, разработен, спечелен и реализиран по проект по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци (СППЗ). Конференцията ще се проведе на 11-и март (сряда) в „Кристал Палас Бутик Хотел” – София, ул. “Шипка” №14.
Проектът, както неколкократно сме ви информирали, е разработен с цел подпомагане на предприятията, замразяващи плодове и зеленчуци, при прилагането на иновативни технологии, осигуряващи производството на висококачествени продукти и спазване на нормативните изисквания.
Финансирането на проекта е в размер на 189 695 лева и е осигурено от Европейския социален фонд. Партньор по него е фирма John Bean Technologies AB – Швеция, позната преди като „Фриго Скандия Екуипмънт“.
Представители на фирмата партньор ще вземат участие в заключителното събитие и ще запознаят аудиторията с нови разработки в областта на замразяване и съхранение на плодове и зеленчуци и готови ястия.
По време на конференцията ще се проведе дискусия, на която ще бъдат разискани въпроси, свързани с повишаване качеството и безопасността на замразените храни.
Ще бъдат представени и разпространени издадените по проекта 5 сборника обучителни материали с практическа насоченост, посочват организаторите.
Заявка за участие в събитието и програма можете да откриете на сайта на СППЗ, а за повече информация са самия проект – http://frigo.org-bg.net.