Засилени проверки в горите, в Софийско задържаха 500 куб. м незаконна дървесина

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

При съмнения за нарушения гражданите могат да подават сигнали

От началото на годината, инспекторите на РДГ София са съставили 100 акта за нарушения по Закона за горите, с които са задържани 500 куб. м. дървесина, 6 моторни превозни средства, 4 каруци. Екипите на дирекцията са извършили 3355 проверки в сечища, складове, на моторни превозни средства и физически лица.

Заради установени нарушения в района на Самоков е спряна работата в обект за съхранение и преработка на дървесина. В същия район е обезсилено позволително за сеч и е спряна работата в съответното сечище.

Джип с незаконна дървесина задържаха горски и полиция в с. Искрец, общ. Своге. Нарушението е констатирано в тъмните часове на вчерашния ден по време на съвместна проверка на екип на Регионална дирекция по горите – София и ОД МВР.

Дейностите по контрол върху опазването на горските територии продължават в цялата страна. Екипите на Изпълнителна агенция по горите и Регионалните дирекции по горите са ежедневно на терен, за да проверяват обектите, в които се добива дървесина, произходът, количеството и законността на транспортираната и съхранявана дървесина, в т. ч. и на физическите лица, извършващи дейности в горите, както и на обектите, в които се преработва и експедира дървесина.

От Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) призовават гражданите при съмнение за извършване на нерегламентирани дейности в горските територии на страната, съхранение и транспортиране на незаконна дървесина, и бракониерство да сигнализират на телефон 112.

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА