Зърнопроизводителите готвят протестни действия

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Наредба, публикувана в Държавен вестник преди седмица, задължава земеделските производители да монтират фискални устройства и нивомери на съдовете си за гориво. През почивните дни от Националната асоциация на зърнопроизводителите заявиха, че ще искат среща с премиера и ще сезират ДАНС за внасяне на контрабандно гориво в страната, което умишлено не се контролира от финансовото министерство.

Радослав Христов от Националната асоциация на зърнопроизводителите заяви пред БНР, че монтирането на нивомери и фискални устройства във ведомствените бензиностанции няма да доведе до превенция в борбата с контрабандно гориво. Това не е превенция, това е по-скоро осигуряване на бизнес на няколко фирми в България, коментира той. “Това, което имаме като информация още от месец ноември, е изказване на шефа на “Лукойл” – “Аз ще ги изкарам всички да зареждат на колонка”. Когато купуваме горивата, ние ползваме търговски отстъпки, ако зареждаме на бензиностанция, тези търговски отстъпки няма да можем да ги ползваме. Другият немаловажен проблем е неудобството, което ще бъде създадено за земеделските производители.”, заяви още браншовикът.

Ако ситуацията не се промени и няма разговори с премиера, зърнопроизводителите планират на 20-и юли да изкарат тракторите и комбайните да зареждат на бензиностанции.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама